Çocukları teknolojiden uzak tutmak veya onu yasaklamak bir çözüm değildir. Yapılması gereken denge unsuru olabilmeyi başarmaktır.
Çocuklarımıza mahremiyet eğitiminin verilmesi, ruh ve beden sağlıklarını korumak, güvenliklerini sağlamak için son derece önemlidir.
Çocukların komşuluk, akrabalık gibi ilişkilerini güçlendirmek sosyalleşme konusunda güçlü destekler sunuyor. Doğal ortamda gerçek bir paylaşım iyi bir sosyalleşmenin anahtarıdır çocuk için.
Akran zorbalığı çocukların, kendilerinden farklı olan bir bireyi veya grubu, sürekli ve sistematik olarak rahatsız etmesidir.
Parklar, doğal parklar, sinema, tiyatro, müzeler, tarihi gezintiler, deniz kıyısı gibi hayatın içinden etkinlikler, sosyal öğrenmenin bir aracı sayılabilir.
Elektronik ortamda yapılan zorbalık en az gerçek hayatta yapılan zorbalık kadar tehlikeli olabilir. Hatta gerçek hayatta görülen zorbalıktan daha zararlı bile olabilir.
Çocuk anneden ne kadar uzaklaşırsa, anne o kadar kaygılanmaya başlar. Bu durumla baş edemeyeceğini düşünen anne ise hemen çocuğa müdahale etmeye başlar.
Dijital oyunlar öncelikle yaşa uygun olmalı ve çocuğun görsel dünyasına katkı sunacak, motor becerilerini geliştirecek şekilde kurgulanmış olmalı.
Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde oyuncaklar büyük yer tutar. Peki ama oyuncak seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Doğru oyuncağı seçtiğimizden nasıl emin olabiliriz?
Çocukların yalnız başına oyun oynamaları her zaman dezavantaj olarak değerlendirilmeyebilir. Çocuklar yalnız kaldıklarında, kendi çözümlerini üretebilirler.